maandag 8 augustus 2016

KORIANDERBOTER

Nog een leuke variant van kruidenboter! Eerder maakte ik heerlijke peterselie-citroenboter en basilicum-zongedroogde tomaatboter. Deze keer korianderboter! Frisse koriander met lekkere pittige chilipeper. Lekker bij de borrel of bij een barbecue!






Ingrediënten
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
40 blaadjes koriander, fijngesneden
2 theelepels chilivlokken
peper en zout


Bereidingswijze
Meng de boter met de knoflook, de koriander en de chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout.


Tips
Laat de boter goed op kamertemperatuur komen zodat deze zacht genoeg is om goed te kunt mengen met de ingrediënten. Smelten op het vuur of in de magnetron is geen goede optie omdat de structuur van de boter hierdoor veranderd.

Heb je geen chilivlokken of kun je deze niet vinden in de winkel? Je kunt ook een fijngesneden chilipeper gebruiken.

Voeg de chilivlokken naar smaak toe. Maak hem zo mild of zo pittig als je zelf lekker vindt!

10 opmerkingen:

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit. Ga ik een keer proberen! Dacht eerst dat het een soort salsa was, zo lekker zag de foto er uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik ben gek op koriander (en kruidenboter haha!). Dit moet ik zeker proberen!
    Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben benieuwd wat je van deze boter vindt!

      Verwijderen
  3. Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben niet een ontzettende "koriander fan" maar dit lijkt mij dan juist weer heel erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De koriander gaat erg goed samen met de pittige chilipeper. Hierdoor is de smaak van de koriander niet overheersend.

      Verwijderen
  4. In de tuin heb ik een overschot aan koriander, dus dit ga ik zeker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit recept is ideaal om kruiden in te verwerken! Deze week publiceer ik ook een romige pompoensoep met koriander. Misschien is dat recept ook iets voor je.

      Verwijderen
  5. Het ziet er heel goed uit, en wat een heerlijke ingrediënten. Het kan niet anders dan dit ontzettend lekker is!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind koriander echt niet lekker, maar het idee om het eens met een andere kruid te maken vind ik dan wel heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt veel variëren natuurlijk! Je kunt het recept met peterselie of basilicum eens proberen, Marlies.
      http://dekookfabriek.blogspot.nl/2016/07/huigemaakte-kruidenboter.html

      Verwijderen