maandag 25 juli 2016

INGEMAAKTE KOMKOMMER

Deze komkommer is heerlijk zoetzuur. Ik vind komkommer naturel, in een salade of op brood, erg lekker. Deze ingemaakte komkommer is heerlijke friszuur door de azijn in combinatie met de suiker. Dit recept is zo gemaakt en lekker om in huis te hebben.







Ingrediƫnten
1 komkommer
1 rode ui
15 eetlepels witte wijn azijn
2-4 eetlepels suiker


Bereidingswijze
Meng de suiker met de azijn en roer deze goed zodat de suiker oplost.

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en de rode ui in flinterdunne ringen. Schenk de azijn over de komkommer en rode ui en laat minimaal 20 minuten marineren.


Tips
Deze komkommer is meteen te gebruiken. In een korte tijd neemt de komkommer de frisse smaak al aan. Wil de komkommer voor langere tijd bewaren? Zorg dan dat je schone, gedistilleerde potten gebruikt.
Zet hiervoor de pot in kokend water, breng opnieuw aan de kook en laat een kwartier koken. Haal hierna de pot uit het water en laat drogen. Doe de komkommer in de pot en giet de azijn erover.

Voeg naar smaak een lepeltje meer of minder suiker toe.

Varieer eens met ingrediƫnten. Voeg bijvoorbeeld een fijngesneden rode peper toe.

Deze komkommer is lekker op bijvoorbeeld een broodje zalm en roomkaas. Of serveer bij een pittig gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten