maandag 18 juli 2016

FRISSE CITROENCHEESECAKE

Ik ben geen fan van al het zoet gebak, maar deze frisse cheesecake met citroen gaat er altijd in. Daarnaast bevat dit recept ook nog eens weinig suiker!


Ingrediënten
Voor de bodem
50 gram boter, gesmolten
150 gram koekjes

Voor de vulling
3 eieren
400 gram crème fraîche
250 gram kwark
60 gram suiker
rasp en sap van 2 citroenen


Bereidingswijze
Mix in een keukenmachine de koekjes met de boter. Vet een springvorm (ongeveer 21 cm) in en/of bekleed met bakpapier. Stort het koekmengsel in de vorm en druk goed aan. Dit is de bodem.

Klop de eieren los met de crème fraîche, de kwark en de suiker. Rasp de citroen boven het mengsel en roer ook het sap erdoor. Giet dit op de bodem en bak het geheel 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Laat de taart na het bakken afkoelen. Koel daarna nog twee uur in de koelkast om stevig te worden.


Tips
De keukenmachine zorgt ervoor dat de koekjes en de boter echt goed met elkaar vermengd zijn. Heb je geen keukenmachine, maak dan de koekjes extra fijn en meng de boter met de hand door de koekkruimels.

Na het bakken is de taart nog niet stevig. Hij zal misschien zelfs nog wat zacht aanvoelen. Dit betekent niet dat de taart niet gaar is. Hij stijft bij het koelen vanzelf op. 

2 opmerkingen:

  1. Citroen cheesecake staat al heel lang op mijn verlangslijstje om eens te maken. Lijkt mij zo heerlijk en fris! Ga je recept natuurlijk even opslaan!

    BeantwoordenVerwijderen