woensdag 20 juli 2016

SALADE MET ZALM, FETA EN AVOCADO

Op een zomerse dag is niets fijner dan een lekkere, eenvoudige salade! Dit recept is een echte maaltijdsalade, maar ook te gebruiken als bijgerecht.








Ingrediƫnten (1 pers.)
125 gram zalmfilet, gegaard
200 gram gemengde sla
1/4 komkommer, in plakjes
150 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
30 gram feta
1 avocado, blokjes
1 Ć  2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
Peper en zout


Bereidingswijze
Meng de azijn met een beetje peper en zout. Schenk dan scheutje voor scheutje de olijfolie erbij terwijl je roert.

Meng alle groenten door de dressing. Verdeel de zalm in grove stukken en verkruimel de feta erboven.


Tips
Zalm over van de vorige dag? Deze salade is ideaal om de zalm op te maken.
Anders kun je de zalm garen zoals je zelf wil. Even bakken of stomen. Gebruik je diepvries zalm? Leg hem dan plusminus een kwartier, afhankelijk van de grootte van de filet, in heet water om hem te garen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen