maandag 11 juli 2016

PAPRIKARISOTTO

Risotto maken is niet moeilijk. Probeer eens deze heerlijke paprikarisotto met saucijsjes. Variëren mag! Neem een lekker Italiaans gekruid worstjes of laat voor een vegetarische variant het vlees gewoon weg.


Ingrediënten (2 pers.)
2 personen risottorijst (ongeveer 150 gram)
0,5 liter groentebouillon
2 saucijzen (ongeveer 100 gram per stuk)
0,5 oranje paprika
0,5 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
60 gram pittige kaas 
200 gram tomatenblokjes (blik)


Bereidingswijze
Begin met de saucijsjes. Haal het velletje ervan af en verdeel het vlees in kleine stukjes en bak deze bruin in een ruime pan. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze even mee met de worstjes op een laag vuur. Snijd ook alvast de paprika in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 centimeter.

Voeg de rijst toe aan de pan en bak totdat de korrels ietwat glazig worden. We houden het vuur vanaf nu laag, de gehele bereidingstijd. 

Giet de tomatenblokjes bij de rijst en roer door elkaar en schenk de eerste soeplepel bouillon door het geheel. Laat de rijst rustig het vocht opnemen terwijl je tussendoor roert. Zodra je ziet dat het vocht is opgenomen is, schenk je er een nieuwe soeplepel bouillon bij. 

Herhaal dit totdat de rijst gaar is of totdat alle bouillon op is. Voeg na 15 minuten de blokjes paprika toe aan de rijst. 

Als je risotto gaar is, roer de kaas door het gerecht. Nu rest alleen nog het rusten! Zet het vuur uit en laat de risotto 3 minuutjes staan met de deksel op de pan voordat je het opdient.


Tips
Deze hoeveelheid bouillon is wat je ongeveer nodig hebt voor deze hoeveelheid rijst. Schroom niet om wat meer toe te voegen als jij vindt dat de rijst dat nodig heeft of om wat bouillon weg te laten wanneer je denkt dat het gerecht de juiste garing heeft bereikt.

Laat het gerecht niet hard koken. De bedoeling is dat de rijst alle smaken uit de bouillon rustig tot zich kan nemen. 

2 opmerkingen:

  1. Ik eet niet heel vaak risotto maar het is eigenlijk altijd wel lekker. Leuke variatie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuke aan risotto vind ik is dat je er eindeloos mee kunt variëren als je de basis onder de knie hebt!

      Verwijderen