woensdag 13 juli 2016

SNEL PIRI PIRI STOOFPOTJE

Dit smakelijke gerecht zet je in 20 minuutjes op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond!






Ingrediƫnten (1 pers.)
100 gram kip
0,5 courgette
0,5 paprika
50 gram ananas
1 kleine rode ui
200 ml tomatenblokjes (blik)
1 koffielepel piri piri kruiden
1 koffielepel honing
75 gram rijst


Bereidingswijze
Kook de rijst, giet af en zet met de deksel op de pan apart.

Snijd de kip in blokjes en bak op hoog vuur aan. Snijd ook de groenten en de ananas in (grove) blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan en bak mee. 

Roer de piri piri kruiden door het groenten- en kipmengsel en voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak de honing en eventueel wat peper en zout. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Verwarm de ananasblokjes even mee. Serveer met de rijst.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen