maandag 4 juli 2016

SODABROOD

Sodabrood, ik ben er gek op! Het is eenvoudig te bereiden, het deeg hoeft niet te rijzen en door naar eigen smaak iets extra's toe te voegen geef jij in een handomdraai je eigen twist aan dit brood. Denk aan een lekkere kaas, zongedroogde tomaatjes of heerlijke kruiden.
Dit brood is snel te maken en niet moeilijk. Ideaal voor de lunch een heerlijk zelfgebakken brood bij het diner.



Ingrediënten voor het basisrecept:
225 gram bloem
200 ml yoghurt
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout


Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Giet de yoghurt er beetje bij beetje bij en roer ondertussen het mengsel met een vork tot het een echt deegje begint te worden.

Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Lang kneden is niet noodzakelijk, zolang alles maar goed gemengd is.

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw het deeg zachtjes plat totdat het brood een hoogte heeft van 3 tot 4 cm. Bak het brood 50 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.


Tips
Wordt het deeg te donker? Bedek het brood met een stuk aluminiumfolie, maar sluit het niet af. Zorg voor een knapperige korstje ook dat je het brood de laatste 15 minuten bakt zonder folie.

Voeg extra ingrediënten toe bij de droge ingrediënten. Dit brood bakte ik met één eetlepel gedroogde rozemarijn en 150 gram groene olijven. Lekker bij de borrel!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb volgens mij nog nooit echt sodabrood op, ik gebruik altijd 'normaal' bakpoeder.. Ben benieuwd! :)

    BeantwoordenVerwijderen