vrijdag 9 september 2016

2 x BLOEMKOOLBURGER

Doe eens iets anders met bloemkool. Maak er deze heerlijke burgertjes van. Geschikt voor vegetariërs, maar ook de vleesliefhebber zal hiervan genieten!




Bloemkoolburger

Ingrediënten (4 burgers)
400 gram bloemkool, in roosjes
2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
2 theelepels paprikapoeder
5 eetlepels havermout
50 gram cashewnoten
1 ei


Bereidingswijze
Kook de bloemkoolroosjes gaar en laat enigszins afkoelen.

Doe de helft van de bloemkool in een keukenmachine samen met het ei, de specerijen. Mix goed door elkaar totdat de bloemkool fijn is.

Mix de havermout, de noten en de rest van de bloemkool grof en voeg toe aan het bloemkoolmengsel. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel koelen in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

Verdeel het mengsel in vier porties en vorm hier burgertjes van. Bak deze op een laag tot middelhoog vuur totdat één kant bruin ziet. Keer de burger en bak de andere kant op dezelfde manier.


Tips
Het rusten van het bloemkoolmengsel is erg belangrijk. Hierdoor kunnen de burgers beter hun vorm behouden tijdens het bakken. 




Pittige bloemkoolburger

Ingrediënten
2 bloemkoolburgers
2 handjes rucola 
8 plakjes komkommer
2 harde bolletjes
3 eetlepels mayonaise
2 flinke theelepels harissa 


Bereidingswijze
Bak de burgertjes volgens de bovenstaande omschrijving. 

Meng de mayonaise met de harissa. Dit is de saus.

Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helft met een klein beetje voor de saus. Beleg met de rucola en plakjes komkommer. Leg de burger hier op en serveer met de saus. 


Tips
Serveer de burger met heerlijke zelfgemaakte zoete aardappelfriet. De saus van deze burger past ook erg goed bij de frietjes!




BBQ bloemkoolburger

Ingrediënten
2 bloemkoolburgers
2 handjes rucola
0,5 ui
jonge kaas
4 plakjes spek
barbecuesaus


Bereidingswijze
Bak de burgertjes volgens de bovenstaande omschrijving. Beleg de burger na het keren met de kaas en laat dit smelten.

Bak de plakjes spek krokant en haal uit de pan. 

Snijd de ui in dunne plakjes en bak op laag vuur in de pan van de spek totdat ze lekker zacht en ietwat gekarameliseerd zijn. 

Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helft met een klein beetje barbecuesaus. Beleg met de rucola. Leg de burger hierop, twee plakjes spek en de gebakken uien. Serveer met de barbecuesaus.


Tips
Wil je deze burger helemaal vegetarisch houden? Laat het spek dan gewoon weg. Je kunt eventueel hiervoor in de plaats kiezen voor een lekkere pittige kaas (bijvoorbeeld een oude kaas of een blauwschimmelkaas).

Serveer de burger met heerlijke zelfgemaakte zoete aardappelfriet

5 opmerkingen:

  1. Ah dit ziet er echt zo lekker uit! Mijn vriend en ik wilde vanavond nog burgers maken dus ik heb gelijk dit recept opgeslagen. Kan ik na het werk meteen de boodschappen doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd hoe je ze vindt.

      Verwijderen
  2. Ohhh, ik loop te kwijlen hier. Lijkt me echt heel erg lekker dit!

    Love,
    Dascha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gave recepten zeg, die burgers zien er echt super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen