Dit recept voor huisgemaakte tzatziki is in een mum van tijd klaar. Serveer deze heerlijke frisse yoghurtsaus bij een pittig gerecht of lekker bij de barbecue!
Ingrediënten
500 ml kwark
2 tenen knoflook
1 komkommer
peper en zout
Bereidingswijze
Was de komkommer en snijd deze in de lengte door midden. Ontdoe van de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof.
Doe de komkommerrasp in een zeef en bestrooi met zout. Laat uitlekken. Knijp na een aantal minuutjes goed uit en herhaal dit nog een keer.
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
Meng de ingrediënten voor de tzatziki door elkaar en breng op smaak met peper.
Tips
Door de komkommer te bestrooien met zout, onttrek je het aan vocht. De komkommer zal ook iets zouter smaken hierna, dus je hoeft aan de tzatziki zelf geen zout meer toe te voegen.
Je kunt aan dit recept nog verse peterselie toevoegen.
Origineel wordt tzatziki gemaakt met yoghurt. Ik gebruik kwark, omdat deze lekker stevig is.
Origineel wordt tzatziki gemaakt met yoghurt. Ik gebruik kwark, omdat deze lekker stevig is.
Heb jij wel eens tzatziki zelf gemaakt?
Oeh, dit receptje ga ik onthouden! Tzatziki uit de winkel vind ik namelijk nooit zo lekker, maar zelfgemaakte wel!
BeantwoordenVerwijderenZelfgemaakt vind ik veel lekkerder! En helemaal niet moeilijk. Geen reden dus om het niet zelf te maken ;)
VerwijderenZo makkelijk hé, en zo lekker! Ik krijg altijd vakantie-feelings (Griekenland) bij het eten van tzatziki:)
BeantwoordenVerwijderenHelemaal mee eens!
VerwijderenIk ben gek op Tzatziki, maar het dan ook vaak zelf. Ik geef de voorkeur aan griekse yoghurt ipv kwark
BeantwoordenVerwijderen