maandag 5 september 2016

SPIEGELEI MET GEGRILDE GROENTENSALSA

Dit gerechtje is de ideale zondagontbijt, brunch- of lunchgerecht. Lekker, gezond en vegetarisch!






Ingrediënten (1 pers.)
1 ei 
1 boterham 
0,5 paprika
0,25 courgette
3 cherrytomaatjes
5 blaadjes basilicum
1 à 2 eetlepels kappertjes
2 theelepels olijfolie
1 theelepel azijn


Bereidingswijze
Snijd de paprika en courgette in plakjes. Grill ze en snijd daarna in kleine blokjes (0,5 cm bij 0,5 cm). Grill ook het brood.

Verwarm een kleine koekenpan met een beetje boter. Zet het vuur laag en tik het eitje stuk in de pan. Laat het ei rustig op staan totdat het volledig verwarmt is, het eiwit gestold is en de dooier nog zacht en smeuïg. 

Meng de gegrilde groentenblokjes met de de olijfolie en de azijn. Hak de kappertjes grof en snijd de cherrytomaatjes in blokjes. Meng met de paprika en de courgette. Snijd als laatste de basilicum fijn en meng ook met de salsa.

Beleg het gegrilde broodje met de salsa en leg hier het eitje op. Garneer eventueel met wat basilicumblaadjes.


Tips
Tik het eitje voorzichtig stuk zodat de dooier heel blijft. Verder vraagt een spiegeleitje om wat geduld. Maar, het resultaat mag er altijd zijn!


6 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om hier kappertjes en basilicum bij te doen. Ik ben dol op groentes en eet deze regelmatig met gebakken eieren, maar nog nooit met kappertjes of basilicum. Bedankt voor het heerlijke idee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kappertjes geven het gerecht een frisse toon aan het gerecht. Lekker bij de volle smaak van de eidooier. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Verwijderen