woensdag 6 juli 2016

SPAGHETTI MET TOMATENSAUS EN GEBAKKEN WITVISFILET

Koken voor één persoon lijkt vaak lastig. Je kookt snel te veel en je wil natuurlijk niets verspillen. Dit gerechtje staat bij mij regelmatig op het menu. Het is erg lekker en snel. Daarnaast heb je geen waslijst aan ingrediënten nodig om dit heerlijke pastagerechtje op tafel te toveren. 
Ingrediënten (1 pers.)
200 gram tomatenblokjes (blik)
1 kleine rode ui
1 eetlepel kappertjes 
1 witvisfilet naar keuze
1 persoon spaghetti (ongeveer 100 gram)


Bereidingswijze
Kook de pasta bijna beetgaar en bereid ondertussen de saus. Snipper hiervoor de ui fijn en fruit in een grote koekenpan. Bak ondertussen de visfilet in een andere pan. 

Voeg de tomatenblokjes toe als de ui zacht is en laat zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe aan deze pan en laat 'm zijn laatste garing krijgen door de warme saus. Op deze manier kan de pasta de smaken van de saus goed opnemen. Roer de kappertjes door de pasta en serveer met de gebakken visfilet. 


Tips
Voeg voor een beetje pit wat rode peper toe aan de saus. Handig hiervoor zijn gedroogde pepertjes. Deze kun je lang bewaren en je hoeft geen hele peper in één keer te gebruiken. Een andere goede optie zijn bijvoorbeeld chilivlokken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten