vrijdag 12 augustus 2016

ROMIGE POMPOENSOEP MET KORIANDER

Deze soep is een echte maaltijdsoep. Boordevol pompoen, heerlijk romig door de kokosmelk en vegetarisch. Serveer hem met brood en korianderboter.





Ingrediƫnten (2 pers.)
500 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 rode uien, geschild en in blokjes gesneden
15-20 gram koriander (steeltjes en blad)
1 flinke theelepel gemberpoeder
0.5 theelepel chilipoeder
1 flinke theelepel komijnpoeder
1 grote teen knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk


Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook aan. Bak de specerijen even mee. Snijd de koriandersteeltjes fijn en voeg toe aan de pan. 

Bak de pompoen even aan in de pan en voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook totdat de pompoen gaar is.

Mix de soep met een staafmixer helemaal glad. Serveer met her korianderblad en brood.



Tips
Je kunt elke pompoen gebruiken die je wil. Gebruik je flespompoen? Deze hoef je niet te schillen.

Door de specerijen even mee te bakken, komen alle smaken goed vrij.

Ook lekker met pompoen: geroosterde pompoensalade.

5 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk recept weer Demi! Zelf maak ik vaak pompoensoep met Kerrie. Maar deze variant ga ik zeker uitproberen. Heb een overschot aan coriander...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal m'n smaak dit! Ben dol op pompoen, kokosmelk en alle kruiden die je gebruikt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aah dit klinkt zo lekker! Als het weer zo herfstig blijft, ga ik hem zeker maken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh ik maak ook vaak pompoensoep, ben er echt heel gek op. Deze versie moet ik ook maar eens uitproberen, je soepje ziet er echt goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen