zaterdag 24 september 2016

KÖFTEBALLETJES

Deze köfteballetjes zijn lekker kruidig en combineren goed met huisgemaakte tzatziki. Serveer met brood en een lekkere salade. 




Ingrediënten (15 balletjes)
500 gram gehakt
1 ei 
2 eetlepel paneermeel
3 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)
2 theelepels djinten (gemalen komijnzaad)
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel chilipoeder
peper en zout


Bereidingswijze
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de specerijen en kruiden en breng op smaak met peper en zout. Kneed het mengsel goed door. 

Maak hiervan 15 gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak de balletjes op laag vuur rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en stoof de balletjes met de deksel op de pan in 5 à 10 minuutjes gaar. Haal de deksel als laatst nog van de pan en laat het vocht verdampen.


Tips
Om te controleren of je gehaktmengsel goed om smaak is, kun je een klein stukje vlees alvast bakken en proeven. Een andere snelle manier is door het gehakt een minuutje in de magnetron gaar te laten worden.


3 opmerkingen:

  1. Ze zien er heerlijk uit! en wat een goede tip om even te proeven, daar heb ik nooit aan gedacht ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn zwager maakt dit altijd, zo lekker!! Ik ga dit een keer maken

    BeantwoordenVerwijderen