Ik ga de komende weken vier recepten delen met groenten en fruit van het ProeVkantoor, te beginnen met een lekker recept voor snijbiettaart.
Ingrediënten (2 pers)
100 gram filodeeg
1 teen knoflook
2 uien
100 gram spekblokjes
400 gram snijbiet
2 eieren
100 gram crème fraîche
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekblokjes uit in een hapjespan. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en voeg toe aan het spek. Fruit even mee.
Snijd de nerf uit de snijbiet. Snijd fijn en voeg toe aan de pan. Bak in 5 minuutjes beetgaar. Snijd het blad grof, voeg ook toe aan de pan en laat slinken.
Bekleed een grote, lage bakvorm met het filodeeg. Leg het filodeeg zo neer dat de bodem en de zijkanten goed bedekt zijn, maar je nog genoeg deeg over hebt om de bovenkant van de taart ook te bedekken. Doe hier de snijbietvulling in.
Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Giet over de vulling.
Vouw het overige deeg over de bovenkant van de taart en bak gaar in 30 minuten.
Tips
Wanneer de bovenkant te bruin wordt, kun je de taart afdekken met aluminiumfolie.
Liever vegetarisch? Vervang het spek door een lekkere kaas, zoals zachte geitenkaas of feta.
Dit artikel is in samenwerking met het ProeVkantoor.
Wat een lekker recept! Dat soort hartige taarten zijn altijd goed! :)
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er heerlijk uit! Ik gebruik eigenlijk nooit filodeeg. Heb het 1x gekocht in de supermarkt en toen ik het openmaakte lag het in allemaal stukjes :( en hier is geen toko in de buurt
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed!
BeantwoordenVerwijderen