woensdag 5 oktober 2016

BLOEMKOOLCOUSCOUS MET STICKY CHICKEN

Nog een bereiding van bloemkool waar ik echt dol op ben: bloemkoolcouscous. Het is snel, eenvoudig en heel lekker! Serveer met deze heerlijke sticky chicken.







Ingrediƫnten (1 pers)
300 gram bloemkool
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 handje doperwten (diepvries)
30 gram veldsla
1 kippendijfilet met vel
2 eetlepels honing
1 theelepel kerrie
1 theelepel gemalen komijn
0,5 theelepel kurkumma
1 handje cashewnoten


Bereidingswijze
Snijd de bloemkool fijn en maal in de keukenmachine tot couscous.

Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak hierin de kip. Leg de kip eerst op het vel en bak deze krokant. Draai de kippendijfilet daarna om en bak helemaal gaar.

Snipper ondertussen de knoflook en ui fijn en fruit even aan. Bak de specerijen even mee en voeg de bloemkoolcouscous toe aan de bak. Bak 5 minuutjes zodat de bloemkool ietwat gaart en voeg dan de doperwten toe.

Voeg de honing toe aan de kip en laat in 3 minuutjes karameliseren. Draai de kip regelmatig zodat de honing de hele kip bedekt.

Meng de bloemkoolcouscous met de veldsla en de cashewnoten. Snijd de kippendijfilet in reepjes en serveer met de couscous.


Tips
Het vel van de kip krokant bakken gaat eenvoudig op een hoog vuur. Maar, pas op dat de kip niet verbrand.

Ook lekker met bloemkool: bloemkoolburger of geroosterde bloemkool.


Hoe eet jij bloemkool het liefst?

8 opmerkingen:

  1. Jum, dat klinkt echt heerlijk! Ik ben dol op sticky kip!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt lekker recept! Vanaf nu kun je dit recept ook bekijken op www.studiokook.nl

      Verwijderen
  2. Sticky chicken is ZO lekker! In Florida hebben we vaak hotwings gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt ook echt heerlijk!
      Dit recept kun je vanaf nu ook bekijken op www.studiokook.nl

      Verwijderen
  3. Een vriendin van mij heeft zoiets laatst gemaakt. Het was ook zo lekker! Ik denk dat ik het ook maar eens moet proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor graag wat je ervan vindt! Dit recept kun je vanaf nu ook bekijken op www.studiokook.nl

      Verwijderen
  4. Het staat nog steeds op mijn lijstje om eens bloemkool couscous te maken. Erg lekkere combinatie met sticky chicken erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is inderdaad een heerlijke combi! Je kunt het recept vanaf nu ook bekijken op www.studiokook.nl

      Verwijderen