zaterdag 23 juli 2016

HUISGEMAAKTE KRUIDENBOTER

Dit recept is leuk voor iedereen om in zijn of haar repertoire te hebben: huisgemaakte kruidenboter. Het is ontzettend snel en leuk om te maken! Ik laat je twee verschillende varianten zien. Eén met peterselie en citroen en één met basilicum en zongedroogde tomaat.




Peterselie-citroenboter

Ingrediënten
125 gram roomboter, op kamertemperatuur 
40 peterselieblaadjes, fijngesneden
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
rasp van 1 citroen
peper en zout



Basilicum-zongedroogde tomaatboter

Ingrediënten
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
40 basilicumblaadjes, fijngesneden
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
peper en zout



Bereidingswijze
Neem de ingrediënten van de boter die je wil maken en meng deze goed door elkaar. 

Breng op smaak met peper en zout.


Tips
Het is belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is omdat je het geheel dan makkelijk kunt mengen. Haal hiervoor de boter minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.

Kruiden snijden? Een andere eenvoudige manier is gewoon knippen!

Er hoeft niet zo heel veel peper en zout in deze receptjes. Laat de boter en de kruiden voor zichzelf spreken. Blijf ondertussen goed proeven.

Heerlijk met brood bij een zomerse BBQ!

6 opmerkingen:

  1. Ik ben gek op kruidenboter, ga deze variant met zongedroogde tomaat zeker een keer uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Hij is heerlijk vol van smaak! Erg lekker met vers gebakken brood!

      Verwijderen
  2. Oh, heerlijk met tomaatjes en basilicum! Ik heb nog een grote basilicum plant staan, dus nu weet ik wat ik ermee ga doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt een grotere hoeveelheid van dit recept maken en wat over is eenvoudig invriezen! Handig voor een volgende keer!

      Verwijderen
  3. Lekker! Ook dit recept heb ik opgeslagen op Bloglovin :) Ik ken je blog pas sinds kort maar ik vind hem nu al héél leuk!

    BeantwoordenVerwijderen