Ingrediƫnten:
2 grote avocado's (of 3 kleine)
1 tomaat
1 eetlepels rode ui, fijngesneden
1/4 citroen
Bereidingswijze
Snijd de avocado's open, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak in een diep bord zo grof of zo fijn als je zelf wil.
Snijd de tomaat in vieren, ontdoe van de zaadlijsten en snijd in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm.
Meng de tomaat en fijngesneden ui met de avocado. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.
Tips
Guacamole wordt geserveerd bij Mexicaanse gerechten. Deze zijn vaak hoog op smaak en erg pittig. Daarom doe ik er geen chilipeper in. De guacamole is lekker zacht en fris.
Ik ben echt dol op quacamole! Ik doe er altijd wel een peper (of twee hahah) in. Ik hou nu eenmaal van pittig. Gelukkig de rest van het gezin ook. :) Ook doe ik er altijd een handvol verse gehakte koriander door. Dat maakt het helemaal af. (Als je van koriander houdt....)
BeantwoordenVerwijderenKoriander is ook een leuke, lekkere toevoeging inderdaad! Past wederom goed in de Mexicaanse keuken.
VerwijderenLekker recept, als je het mij vraagt is guacamole overal mee te combineren :)
BeantwoordenVerwijderenDaar heb je gelijk in! Echt een top gerechtje!
Verwijderen