woensdag 3 augustus 2016

GEROOSTERDE POMPOENSALADE

Dit recept is geïnspireerd op een salade die een vriendin ooit maakte voor een picknick. Een heerlijke maaltijdsalade met zoete pompoen, frisse feta en knapperige cashewnoten. 






Ingrediënten (1 pers.)
300 gram pompoen
1 flinke theelepel gemalen komijn
1 flinke theelepel paprikapoeder
plusminus 6 zongedroogde tomaten
olijfolie
80 gram gemengde salade
60 gram feta
1 handje cashewnoten
zout en peper


Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de specerijen, peper en zout en 3 el olijfolie. Verspreid over een bakplaat en rooster 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

Laat de pompoen enigszins afkoelen en klop ondertussen van 1 eetlepel witte wijnazijn, peper en zout en 3 eetlepels olijfolie een dressing. Meng hierdoor de pompoen en de salade. Snijd de tomaatjes in reepjes en doe bij de salade. Verkruimel de feta en boven en strooi de cashewnoten over het geheel. 


Tips
Je kunt elke pompoen gebruiken die je wil. Flespompoen hoef je in principe niet te schillen, zolang hem maar wel goed wast vooraf. Wil je pompoen wel schillen gebruik hier gewoon een dunschiller voor! 

Ik eet deze salade als maaltijdsalade, maar je kunt hem ook als bijgerecht gebruiken. In dat geval kun je van dit recept eten met zo'n 2-3 personen.

Zorg dat de pompoenblokjes tijdens het bakken in de oven niet op elkaar liggen, maar helemaal verspreid. Zo kan het het beste bakken. Roer halverwege de bereidingstijd eventueel nog even om. 



11 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Feta heb ik al apart gecombineerd met zongedroogde tomaten en pompoen, maar nog nooit samen. Ik ben benieuwd!

    Bedankt voor je reactie op mijn blog. Vond ik heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk recept, simpel maar toch lekker. Ga ik zeker een keer uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lekker uitziende salade! Gek op pompoen maar ik eet het eigenlijk alleen in de herfst. Zonde want als ik dit zie krijg ik er direct weer trek in. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Eef! Ik heb wel eens zelf pompoenen in de tuin gehad en kon ze vaak al eind augustus oogsten, t/m februari. Zo kun je lekker lang genieten van pompoen!

      Verwijderen
  4. Klinkt heel lekker en het ziet er ook zo mooi uit!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen