zaterdag 6 augustus 2016

3 x BRUSCHETTA

Ik ben echt dol op Italië. Prachtig land, de cultuur en natuurlijk de keuken! Heerlijke verse ingrediënten verwerkt in eenvoudige maaltijden. Deze bruschette lijken me een goede starter voor zowel de maaltijd als de vele Italiaanse gerechten die hier nog volgen!



Bruschetta

Ingrediënten
1 stokbrood
olijfolie


Bereidingswijze
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie.

Grill de broodjes in een grillpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. 


Tips
Je kunt het brood ook in de oven grillen. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de broodjes op het rooster onder de grill. Grill totdat het brood goudbruin is. Vergeet de sneetjes niet te keren.



Bruschetta tomaat

Ingrediënten
3 tomaten
verse basilicum
peper en zout
olijfolie


Bereidingswijze
We gaan de tomaten ontvellen. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd ondertussen de tomaten aan de onderkant (waar het kroontje niet zit) kruislings in. Laat als het water kookt de tomaat een halve minuut onderdompelen in het hete water. Haal de tomaat uit het water en leg meteen in een bakje met koud water. Herhaal dit met de andere twee tomaten.

Pel de schil van de tomaten af. Deze is als het goed is enigszins losgekomen van het vlees. Snijd de tomaten in parten, ontdoe van de zaadlijsten en snijd in blokjes van één centimeter. 

Meng de tomatenblokjes met peper en zout (naar smaak). Meng met olijfolie totdat het net aangemaakt is. Snijd de verse basilicumblaadjes in reepjes en meng met de tomaat. 

Beleg een bruschetta met tomatenblokjes.



Bruschetta sardientjes

Ingrediënten
125 gram sardientjes (blik)
100 gram roomkaas
1 flinke eetlepel fijngesneden rode ui
2 eetlepels kappertjes
1/4 citroen (sap)
peterselie
peper en zout


Bereidingswijze
Laat de sardientjes uitlekken en snijd grof. Snijd ook de kappertjes even grof. Meng de sardientjes met de kappertjes, de rode ui en roer daarna de roomkaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de citroen. 

Beleg een bruschetta met het sardientjesmengsel en bestrooi met peterselieblaadjes (eventueel grof gesneden).


Tips
Iets pittigs is ook lekker bij deze bruschetta. Bestrooi bijvoorbeeld ook met chilivlokken.



Bruschetta doperwten

Ingrediënten
100 gram doperwten
2 eetlepels kwark
1/4 citroen (sap)
10 blaadjes verse basilicum
peper en zout
feta (plusminus 30 gram)
chilivlokken


Bereidingswijze
Maal de doperwten grof met een staafmixer. Voeg de kwark, de citroensap en de basilicumblaadjes toe en maal nogmaals. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg een bruschetta met het doperwtenmengsel en verkruimel de feta erboven en bestrooi met chilivlokken.


Tips
Meng eventueel bij stap 1 ook nog een flinke scheut olijfolie erdoor.



2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke receptjes, die met doperwten lijkt me het lekkerst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die met sardientjes lijken me lekker! Die ken ik nog niet. En vooral uit zo'n blikje is zo lekker makkelijk om altijd in huis te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen