zondag 18 september 2016

GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET PASTA EN BLAUWE KAASSAUS

Bloemkool is een van mijn favoriete groente. Ik verwerk hem vaak, voorgekookt, in ovenschotels en taarten. Maar wist dat je bij het koken van bloemkool veel van de smaak verloren gaat? Door bloemkool de roosteren of de roerbakken behoudt je de smaak beter. Hij smaakt dan lekker zoet en heeft echt een eigen karakter. De moeite waard om eens te proberen!






Ingrediƫnten (1 pers.)
200 gram bloemkoolroosjes
0,5 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel bloem
100 ml slagroom
50 ml bouillon
100 gram blauwe kaas
100 gram pasta (spaghetti)
10 cherrytomaten, gehalveerd
handje walnoten, grof gehakt
olijfolie
peper en zout


Bereidingswijze
Meng de bloemkool met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Spreid uit over een bakplaat (met bakpapier) en rooster 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Snipper de ui en knoflook en fruit even aan. Als deze zacht zijn, bak de bloem even kort mee. Schenk dan de room en de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat een aantal minuutjes doorkoken. Je ziet dat de saus dikker wordt.

Zet het vuur laag. Snijd of breek de kaas in stukjes en laat smelten in de saus. Breng op smaak met peper.

Kook de pasta beetgaar. Serveer met de blauwe kaassaus, de geroosterde bloemkool, de walnoten en de cherrytomaatjes.


Tips
Gebakken paddenstoelen combineren ook goed met dit gerecht. Serveer hiervan 50 gram (per persoon).

De cherrytomaten zijn lekker fris en combineren erg goed bij de blauwe kaas en de bloemkool.

Ook lekker met bloemkool: deze bloemkoolburgers!



4 opmerkingen:

  1. Oh wat een feestje dit! Ik houd van geroosterde bloemkool. Ook lekker door de salade :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit geroosterde bloemkool geprobeerd, maar het ziet er heerlijk uit op de foto. Dankjewel voor de inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aparte combinatie, klinkt heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen