zaterdag 20 augustus 2016

GARNALENRISOTTO

Dit heerlijke Italiaanse gerecht brengt je helemaal in vakantiestemming: risotto. Dit is een recept met garnalen. Maar combineer hem gerust met andere zee- of schelpdieren. 




Ingrediënten (2 pers.)
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken
200 gram risottorijst
650 ml visbouillon
1 rode paprika, in blokjes van 1 cm bij 1 cm
100 gram kastanjechampignon, in blokjes van 1 cm bij 1 cm
200 gram garnalen
handje jonge geraspte kaas
eventueel: peterselie 


Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de specerijen kort mee.

Doe de rijst in de pan en bak totdat deze glazig wordt. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf tussendoor goed roeren.

Voeg na 20 minuten de champignon en de paprikablokjes toe samen met een scheut bouillon.

Bak intussen de garnalen gaar in een aparte pan.

Voeg bouillon toe totdat alle bouillon op is of totdat de rijst gaar is. Roer dan de kaas door de risotto en doe de deksel op de pan. Laat 2 tot 3 minuten rusten. 

Schep de rijst in een diep bord, leg de garnalen hier bovenop en serveer met peterselie.


Tips
Blijf de risotto constant goed roeren zodat het gerecht echt smeuïg wordt. 

Probeer ook eens deze heerlijke paprikarisotto.

5 opmerkingen:

  1. Mmm, ik ben dol op risotto. Deze variant lijkt me ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Normaal gesproken zou ik niet snel garnalen eten, maar het plaatje in dit recept is wel erg verleidelijk. Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou in dit recept ook gebruik kunnen maken van andere zee- of schelpdieren of vis. Is ook lekker!

      Verwijderen
  3. Mmmmmm! Dol op risotto en op garnalen :)

    BeantwoordenVerwijderen